VENDSYSSEL KUNSTMUSEUM

 
 

 

UDSTILLINGER

NYERHVERVELSER
Henover sommeren vises et udpluk af de værker, som er tilgået Vendsyssel Kunstmuseums samling gennem de senere år. Værkerne fordeler sig indenfor både maleri, skulptur, kunsthåndværk og grafik. Udover de værker, som museet har kunnet erhverve, bl.a. takket være arven efter outsiderkunstneren Kristian Hildebrandt, er en række værker blevet doneret til museet af kunstnere, f.eks. i forbindelse med udstilling på museet eller ophold i kunstnerboligen, offentlige institutioner og virksomheder samt private.  
INDTIL 27. AUGUST

BERIT HJELHOLT

Hovedværket
I forbindelse med renoveringen af Folketingssalen sidste år, valgte man at nedtage Berit Hjelholts (1920-2016) billedvævning "Som en rejselysten flåde", som siden 1987 har hængt bag Talerstolen i Folketingssalen. Efterfølgende donerede Folketinget værket til Vendsyssel Kunstmuseum, der i forvejen har en stor samling af Berit Hjelholts billedvævninger. Og på den aktuelle udstilling får man for første gang mulighed for at opleve den store billedvævning, som måler knap seks meter i højden, i sammenhæng med Berit Hjelholts øvrige værker fra museets samling.
8. APRIL - 27. AUGUST
SAMLINGER I SAMLINGEN
I 2010 donerede kunstsamler Erik Veistrup over 70 værker til Vendsyssel Kunstmuseum. I år fylder han 80, og det markerer vi med en foyerudstilling med udvalgte værker fra hans donation, bl.a. af Frede Christoffersen og Harald Leth.
11. MARTS - 10. SEPTEMBER 

DEN FASTE SAMLING
Vendsyssel Kunstmuseums egen samling er altid fremme i skiftende ophængninger.
Fra januar 2017 viser vi en mindeudstilling med billedkunstner Roj Fribergs (1934-2016) grafiske værker, bl.a. mappen Spökssonaten, eller på dansk: Spøgelsessonaten, inspireret af den svenske forfatter August Stringbergs stykke af samme navn.


English version
Tilmeld dig her for at modtage vores nyhedsbrev.

Navn
* E-mail

 

* PåkrævetFølg os på 
 

sitelist.html