Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

TAKUJI Hamada

 
 
Takuji Hamada, ekspert i japanske og internationale stilarter indenfor egnskunst og deres indvirkning på vores samtid, besøger Danmark ultimo August, for at give to offentlige forelæsninger.

Hamada har udført akademisk forskning indenfor den japanske Mingei-stilart siden 1992 og han har et kendskab til den japanske litteratur omkring keramik og egnskunst, som kun få andre indenfor hans felt. Hans speciale er den regionale indflydelse, som Mingei-stilen har haft, som f.eks. dens påvirkning af keramikbyerne, som vi idag typisk kender for fremstilling af keramik til brug ved te ceremonier. Hamada voksede op i Mashiko, Japan, hos sin bedstefar Shoji Hamada, een af Mingei-stilens grundlæggere, og hans far og storebror arbejder stadig i familiens keramikværksted. Med den nyligt publicerede afhandling ”Mingei-Stilarten og Regionale Kulturer: Kulturel Geografi indenfor Lokal Japansk Keramik, Shibunkaku, 2006” (på japansk) opnåede Hamada ph.d.-graden i geografi ved Kwansei Gakuin universitetet i 2004 og er nu ansat som forsker ved The Japan Society for Promotion of Science.

Der kan drages interessante paralleler mellem dansk egnskunst og design og den japanske Mingei stilart. Under sit besøg i Danmark vil Takuji Hamada forelæse ved Århus Kunst Akademi, torsdag d. 31. august kl.13, og ved Vendsyssel Kunst Museum i Hjørring, lørdag d. 2 september kl. 14. Begge forelæsninger er åbne for offentligheden og byder på en enestående mulighed for samtale og diskussion med én af Japans førende autoriteter indenfor lokal kunst, håndværk og turisme.
sitelist.html