Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Leif Lemmiche - akvareller

 
 
I Vendsyssel Kunstmuseums grafikafdeling på 2.sal kan man fra den 17.august 2007 se et stort udvalg af Ålborgkunstneren Leif Lemmiches (f.1935) akvareller. Om nogen mestrer han akvarelteknikken. Allerede som ung sad han ude i naturen med sit akvarelsæt og papir.
Leif Lemmiche debuterede i 1960 på Kunstnernes Efterårsudstilling. Derefter deltog han i 1961 på Charlottenborgs Forårsudstilling, samt Kunstnernes Påskeudstilling, efterfulgt af en næsten ubrudt række af invitationer til udstillinger. Han har blandt andet udstillet i Nicolaj Kirke i København, på Hjørring Kunstmuseum, Nordjyllands Kunstmuseum, Frederikshavn Kunstmuseum og Kunstcenter Silkeborg. Ligeledes har han udstillet i Sverige, Polen, Østrig, Norge, Finland, Tyskland, Singapore, Letland og Italien.

Leif Lemmiche har også dyrket oliemaleriet. Især i halvtresserne, tresserne og halvfjerdserne var det hans arbejdsområde. Derefter bliver akvarellen igen et væsentligt element i hans produktion.

Hvad måske ikke så mange ved, har Leif Lemmiche også udført flere udsmykninger i det offentlige rum. Blandt andet en udsmykning af gavlporte i Jens Bangsgade i Aalborg.

Udstillingen på Vendsyssel Kunstmuseum er ikke en traditionel akvareludstilling. Udstillingen får også karakter af kunstnerens værksted. Med forskellige arbejdsremedier og ting og objekter arrangeret i 12 bokse, skaber Leif Lemmiche en værkstedsstemning i udstillingen. Man får indblik i hans arbejdsmetode og de i ting og strukturer, han lader sig inspirere af.

Udstillingen kan ses frem til den 18. november 2007.
For yderligere information kontakt Marianne Ilkjær på mi@vkm.dk eller 98 92 41 33
sitelist.html