Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

kulturnat onsdag den 4.juni kl.16.00-24.00

 
 
Årets Kulturnat på Vendsyssel Kunstmuseum byder på et væld af oplevelser.

Udstillinger:
I museets stueetage kan man opleve et sandt skulpturmaraton. Vi har hentet alle skulpturerne fra museets magasiner frem. De er ikke opstillet efter nogle faste principper såsom efter kunsthistorisk periode eller materiale. De mange forskellige skulpturelle udtryk blandes på kryds og tværs så øjnene pirres, blikket udfordres, og overraskelsen venter lige om hjørnet. Herudover kan man på 1. og 2. sal se de faste samlinger samt danske og russiske børnetegninger i værkstedet.

I foyeren på 1. sal kan man netop nu se nogle af museets nyerhvervelser fra 2008: maler og grafiker Gorm Spaabæks store træsnit ’Afrika, eller Lumumba som Zebra’ og jern- og marmorskulpturer af billedhugger Helge Holmskov.

Der er gratis entre til museet fra kl. 16.00

Aktiviteter:
16.00-18.00. For børn: Kom forbi værkstedet og lav din helt egen skulptur, som du kan tage med hjem bagefter. Billedkunstner Lisbeth Hvid Hermansen står parat med hjælp og gode råd til, hvordan du kan forvandle gamle el-artikler til fantasifulde og farvestrålende gipsdyr!

19.00-21.00. De to amerikanske keramikere Ian Meares og Gregory Miller arbejder i kunstneratelieret. Kom og få en snak med de to og følg arbejdsprocessen med leret. Vi skal bl.a. se, hvordan teskåle bliver til.

Ian Meares skal bo i museets kunstnerbolig og arbejde i atelieret frem til den 29.juni. Han har i forbindelse med opholdet i Vendsyssel udarbejdet følgende arbejdstitel: ’Danish Thresholds of Fire and Water’. Han har til hensigt igennem sine keramiske arbejder at udforske de lokale materialer; ler, vand og forskellige brændinger samt at reflektere over, hvorledes materialerne og deres egenskaber påvirker den kreative arbejdsproces. Meares’ arbejder fordeler sig indenfor både brugsgenstande og skulpturer.

Gregory Miller skal deltage på udstillingen 4 x keramik, der åbner på museet den. 3. oktober i år. På Kulturnatten påbegynder han arbejdet med udførelsen af i alt 100 teskåle, som skal med på udstillingen. Gregory Miller har studeret keramik både i USA og Japan. Han har efter han har bosat sig i Danmark - nærmere bestemt i Horne - bl.a. taget initiativ til etableringen af keramikgalleriet CanCan, som ligger i Lønstrup.

Koncerter:
På årets Kulturnat undergår Vendsyssel Kunstmuseum en forvandling. De normalt rolige og hvide rum gennemstrømmes af sang, musik og lysinstallationer.

Fra kl. 19.30-20.00 er der koncert med Sysselkoret, og man kan glæde sig til at opleve et oplagt og energisk kor, der giver sangstemmerne fuld gas.

Fra kl. 21.00–23.00 forvandler gruppen Timescape museets 1. sal til et farveorgie af lysinstallationer, og elektroniske musikrytmer pumpes ud gennem rummene.

Bag duoen Timescape, der blev dannet i 1996 står Kent Eskildsen og Tony Andersen. De har på det seneste indledt samarbejde med vokalisten Tina S. Johansen, der også har været medkomponist og sangskriver på det nyeste udkomne album ’Travelling Light’ fra 2007. Timescapes musik udforsker stort set alle elektroniske genrer - ofte med en tilbagelænet attitude. De er bl.a. blevet sammenlignet med Jean Michel Jarre, Trentemøller og Nordstrøm. Timescape har udviklet sin helt egen karakteristiske lyd og blander akustiske og elektroniske elementer til en organisk helhed.

Timescape har bl.a. produceret soundtracks og været involveret i musikalske projekter med udenlandske musikere; Det er bl.a. blevet til en del coverversioner af artister som Mike Oldfield, Tangerine Dream, Vangelis og Jean Michel Jarre. Gruppen har spillet alt fra små intime DJ-sets til større koncerter med gæstemusikere, dansere, computergrafik, laser- og video-projektioner; Senest en koncert på Schaufuss Balletten med nogle af ensemblets professionelle dansere som medvirkende.

På Kulturnatten danner kunstmuseets flotte, rene arkitektur rammen om Timescapes koncert, hvis musik tager pulsen på nutidens elektroniske musikscene. På de store, rå vægflader vises videofilm med Hjørring bys mange skulpturer. Normalt møder vi dem i gadebilledet, men i aften inviteres de indenfor og går i dialog med museets skulpturudstilling. Lad dig forføre af afslappet “lounge/chillout” musik, hengiv dig til rytmisk clubmusik og lad totaloplevelsen af musik, lys, rum og billede omslutte dig.

CD’en ’Travelling Light’ kan købes i museumsbutikken på Kulturnatten, ligesom der aftenen igennem vil være favorable tilbud.

Vel mødt til årets kulturnat på Vendsyssel Kunstmuseum

Programmet for hele byen kan ses på www.hjoerring.dk
sitelist.html