Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Tidligere udstillinger 2009

 
 

Axel P. Jensen. Farveklang og penselkraft
Efterårets store særudstilling hædrer en af dansk kunsts markante landskabsmalere – Axel P. Jensen (1885-1972). Som ung var han at finde i kredsen omkring den tidlige modernisme, men den eksperimenterende og nonfigurative kunst vandt ikke indpas hos Axel P. Jensen. Han fastholdt det figurative maleri, men modernismens fokus på farve og linje udfolder sig også i Axel P. Jensens maleri. Landskabsmalerierne vidner om et nært og fortroligt forhold til naturen og en søgen efter at fastholde naturens vælde gennem farveklang og penselkraft. Udover landskabsmaleriet udgør også portræt- og opstillingsmotivet en væsentlig del af malerens samlede værk.                           
presse
9.oktober – 3.januar 2010 / stueetagen
Udstillingen vises efterfølgende på Kastrupgårdsamlingen

Færøernes Grafiske Værksted - Jubilæumsudstilling
Det er ti år siden litograf og leder af Det Grafiske Værksted i Hjørring gennem 16 år Jan Andersson rejste til Færøerne og etablerede Færøernes Grafiske Værksted i Thorshavn. Sammen med sin kone grafiker Frída Brekku har Jan Andersson med stor dygtighed arbejdet et professionelt grafisk værksted op. Gennem de første ti år har en lang række danske, færøske og udenlandske kunstnere arbejdet på værkstedet, og det er værker af mange af disse kunstnere, der vises på jubilæumsudstillingen på Vendsyssel Kunstmuseum. Museets første sal vil være fyldt med omkring 90-100 værker af 34 udvalgte kunstnere heriblandt Tróndur Patursson, Ingálvur av Reyni, Jesper Christiansen, Cathrine Raben, Per Kirkeby, John Kørner, Bjørn Nørgaard, Kathrine Ærtebjerg, Johnny Forsstrøm.
4.september - 15. november 2009

Eric R. Fajardo - "Gallerby"
Fotograf Eric R. Fajado står bag den tankevækkende fotoserie "Gallerby". Serien på 21 fotografier har det selvbyggede legehus som tema. Serie skildrer et selvbyggerområde for børn i en fritidsordning i Danmark. Værkserien er en hyldest til menneskets evne til at skabe ved hjælp af det forhåndenværende materiale - om det så bare er et primitivt ly for regnen. Og det politiske ligger lige under - umærkeligt. Det er børnene og de fattige, der bor i huse af træ, mens forældrene og de rige bor i huse af mursten.
4. september - 25. oktober 2009

Damage Control - nye værker af Lisbeth Eugenie Christensen
Lisbeth Eugenie Christensen (f.1969 i Vendsyssel) er uddannet på Institut for Visuel Kommunikation, Designskolen Kolding 1995-90. Siden har hun deltaget på mange udstillinger bl.a. Kunsthal Charlottenborg, Traneudstillingen og Den Frie Udstillingsbygning. I Hjørring er kunstneren aktuel med en netop færdiggjort udsmykning i foredragssalen i Hjørring Kommunes nye bibliotek indviet i 2008. Lisbeth Eugenie Christensen arbejder kontinuerligt med sit kunstneriske arbejde - store malerier - men med forskellige igangsættende indgangsvinkler.
4.juni - 23.august 2009

Niels Helledie - med et glimt i øjet
I 2009 er det 40 år siden Niels Helledie debuterede på Kunstnernes Påskeudstilling. Kunstneren betegnes oftest som religiøs kunstner, og det med rette for kristendommens budskab har altid optaget ham, og det ligger bag de fleste af hans værker. Det, der især interesserer kunstneren, er symbolkraften i kristendommen repræsenteret ved krucifikset, som da også er hans kendteste motiv. I det hele taget rummer det kristne evangelium en god historie, der kan viderebringes i et moderne kunstsprog, og Helledie fortæller historien med et glimt i øjet. Men det religiøse aspekt er dog kun et af mange. For Helledie er form og indhold væsentlige begreber for, som han udtrykker det: Det er formen der gør, at du bliver grebet af indholdet. Hvis udtrykket, formen, er stærk nok, så er det døren til indholdet.
27. marts - 1. juni 2009 / 1. sal foyer og sidegalleri    
presse

Lars Jonsson
Mellem Himmel og Jord - akvareller og malerier
Den svenske billedkunstner, forfatter og ornitolog Lars Jonsson (f.1952) regnes for en af verdens mest betydningsfulde fuglemalere og fuglekendere med et langt forfatterskab og udstillinger i både Amerika, Europa og hjemlandet Sverige bag sig. Efter en gigantisk succes på Kastrupgårdsamlingen vises den retrospektive udstilling med kunstneren nu i Vendsyssel. Udstillingen 'Mellem Himmel og Jord' består af ca. 80 oliemalerier, akvareller og skitseblade. Det er kunstnerens første separatudstilling i Danmark. Efterfølgende skal den vises på museer i Østrig og Tyskland.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen.                     
presse
16.januar - 13.april 2009                     

Esbjerg Evangeliet og skitser af maleren Erik Hagens
Maleren Erik Hagens udførte i årene 2003-2005 en omfattende udsmykningsopgave til CVU Vest i Esbjerg, nemlig et kæmpe vægmaleri, der dækker 135 m2. Værket bærer navnet Esbjerg Evangeliet og viser i al sin detaljerigdom Bibelhistorien fortalt gennem nutidige motiver. Der er siden blevet lavet en reproduktion af maleriet i form af stofbannere, der tilsammen løber over 30 m. Det er disse, der nu udstilles på Vendsyssel Kunstmuseum.
Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Folkekirkens Skoletjeneste ved Inger Brinkmann.
En udsmykningsopgave af en sådan art og omfang som Esbjerg Evangeliet er, kræver et grundigt forarbejde fra kunstnerens side. Erik Hagens udførte flere skitser hertil, og de giver et spændende og oplysende indblik i den kunstneriske proces - fra skitse og til det færdige maleri. 
3. februar - 29. marts 2009                  
presse

Bird is a Word
Svend-Allan Sørensen (f.1975) er uddannet fra Det Fynske Kunstakademi 1997-2002. Hans værker cirkler omkring ord og ords betydningslag. Med korte udsagn, der ofte peger mod politik og poesi, skabes billeder i beskuerens indre. Selviscenesættelse, ironi og navnlig selvironi er tillige vigtige elementer. Udstillingen rummer træ- og linoleumssnit, internetudprint, syngende udstoppede fugle samt en stor vægcollage, visende kunstneren, som også er jæger, på jagt. Det dokumentariske og selviscenesatte er tydeligt i fokus.
16. januar - 22. marts 2009                         
presse

Axel P. Jensen. Vinterdag ved Vestrupgaard, 1937. Olie på lærred, 64 x 88,5 cm

Axel P. Jensen. Udsigt fra Vestrupgaard, u.å. Olie på lærred, 112 x 135 cm


Niels Helledie. Arming (Kvinde), u.å. Træ og keramik, 138 x 31 x 23,5 cm. Tilhører Vendsyssel Kunstmuseum 


Lars Jonsson. 'Store regnspover, aften'. Olie på lærred, 119 x 180 cm, 2008.


Detalje af Esbjerg Evangeliet, der viser bebudelsen.


Svend-Allan Sørensen. Dværgfugle, 29,5 x 23 cm, 2008

sitelist.html