Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Tidligere udstillinger 2008

 
 

Kunstneren Kaj K. Nørkjærs Mindelegat
Gennem ni år er kunstneren Kaj K. Nørkjærs Mindelegat blevet uddelt til en række udøvende kunstnere. Fondens tiende og sidste uddeling finder sted på kunstnerens fødselsdag den 20. november. I forbindelse med uddelingen arrangerer Vendsyssel Kunstmuseum i samarbejde med bestyrelsen for fonden en udvidet foyerudstilling på 1. sal med udvalgte værker af Kaj K. Nørkjær samt et værk af hver af de kunstnere, der har modtaget legatet: Niels Helledie, Ole Tersløse Jensen, Per Christiansen, Anne Marie Johansen, Poul Skov Sørensen, Adi Holzer, Anita Houvenaghel, Poul Anker Bech, Erik Heide samt den kunstner, der modtager legatet i 2008.
20. november - 11. januar 2009                        presse 

Sammenhænge - 4 x keramik
For tiden oplever vi i Vendsyssel en stigende aktivitet og udvikling på det keramiske felt. Keramikere flytter til landsdelen, og der knyttes internationale forbindelser. Vendsyssel Kunstmuseum følger denne udvikling op med en stor keramikudstilling. Museet har inviteret fire både nationalt og internationalt anerkendte men meget forskellige keramikere til at udstille sammen: Tove Anderberg (dansk), Nina Hole (dansk), Eva Zethraeus (svensk) og Gregory Miller (USA).
3. oktober - 4. januar 2009                          
presse


Fang Lijun - Kina
Gigantiske Farvetræsnit
Den kinesiske kunstner Fang Lijun har høstet stor international anerkendelse gennem de senere år. I 1999 repræsenterede han Kina på Venedig-biennalen, desuden har han udstillet på mange museer rundt om i Europa samt i USA, hvor hans værker er stærkt efterspurgte blandt samlere. Fang Lijun har udviklet en teknink, hvor han kan skabe træsnit i meget store dimensioner. Disse træsnit har været udstillet adskillige steder i Kina, men aldrig før været vist på en separatudstilling udenfor Kina. Udstillingen er et samarbejde med Kastrupgårdsamlingen og Færøernes Kunstmuseum, hvor den vises inden den kommer til Hjørring. De tre kunstmuseer er meget glade for at kunne vise en omfattende separatudstilling med træsnit af denne frontfigur i kinesisk samtidskunst.
20. juni - 14. september 2008                                    presse

Skulpturmaraton
I denne korte periode på knap to uger åbner museet for skulpturmagasinet - dvs. vi flytter alle skulpturene fra magasinerne op i stueetagen. Skulpturerne vil ikke blive opstillet efter bestemte kunsthistoriske overvejelser eller principper men ganske pragmatisk grupperet efter kunstner og i vilkårlig rækkefølge. Så er det op til publikum selv at gå på skulpturmaraton gennem salene og skabe sin egen oplevelse.
5. juni - 15. juni 2008

Nutidig japansk kunsthåndværk
Med hjælp fra den japanske ambassade i danmark er det lykkedes Vendsyssel Kunstmuseum at få en vandreudstilling med nutidig japansk kunsthåndværk til Hjørring. Udstillingen, der er organiseret af Japan Foundation i samarbejde med det japanske udenrigsministerium, er kurateret af Shirashi Masami, Chief Curator, The National Museum of Modern Art i Tokyo. Udstillingen er bygget op over seks temaer, der understreges af de udvalgte værker. Der er tale om værker af usædvanlig høj kvalitet både kunstnerisk og håndværksmæssigt. Vendsyssel Kunstmuseum er det eneste sted udstillingen vises i Danmark.
3. maj - 31. maj 2008                                               presse 

Svend Engelund - mindeophængning
Svend Engelund døde den 25. oktober 2007. Han ville være fyldt 100 år den 4. april 2008. Det markerer Vendsyssel Kunstmuseum med en mindeophængning af hans værker fra museets samling, som rummer både store markante oliemalerier og små intime skitser.
4. april - 27. april  2008                                          
presse

maskinfabrik - victor b. andersen: sperme anonyme
Victor B. Andersen er en flygtig mand i dansk kulturliv. For det første er det de færreste, som rent faktisk har mødt ham. For det andet så har dem, som har mødt ham, en sær tendens til at få hukommelsestab, når de skal give et signalement af manden. Men én ting synes sikkert: Victor B. Andersen går med stok!

På udstillingen maskinfabrik - victor b. andersen: sperme anonyme kan du - helt bogstaveligt - selv prøve at gå med Victor B. Andersens stok! Du bliver udfordret til selv at gå på vandring blandt udstillingens historier, lyde, film, ord og billeder. Stokken er det gennemgående element i et portræt af et vidtfavnende og mangfoldigt liv, en historie som omfatter forlagsvirksomhed, caféer og kunstnerisk praksis med fabulerende udtryk fra 30 års aktivt arbejde på tværs af de fleste kendte kunst-arter. Udstillingen er kurateret af: Helle Rafn og museumsinspektør Morten Søndergaard.

25. januar - 24. marts 2008                                    
Presse

Kaj K. Nørkjær. Uden titel, 1973


Tove Anderberg, 'Sommerfugl, Blækhat, 2008


Fang Lijun, uden titel,
122 x 244 cm. 2001


Fang Lijun, uden titel,
244 x 366 cm, 1997


Erland Knudssøn Madsen,
skulptur i serien: Instrument til væren. I-5,1997-2000


Nutidig japansk kunsthåndværk 


Svend Engelund,
Vinterlandskab. Horne, 1945

 

sitelist.html