Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Tidligere udstillinger 2007

 
 

Johannes Hofmeister -
Et kunstnerliv i, om og med landskabet

Denne store retrospektive Johannes Hofmeister udstilling favner hele Hofmeisters værk. Den viser både hans kunstneriske udvikling fra slutningen af 1930’erne og frem til hans død i 1990. Hofmeister er både født og begravet i Hjørring og hans billeder afslører en livslang kærlighed til det landskab han levede i, om og med.           
18. august 2007 – 13. januar 2008                         Presse


Leif Lemmiche - Akvareller
Leif Lemmiche har altid malet og tegnet, og akvarel har altid været med. Akvarelteknikken er naturligvis først og fremmest et kunstneriske udtryk, men kunsteren bruger det også som en form for dagbog på rejser. Indtryk af klippevægge i de nordiske lande har inspireret til de karakteriske ofte store akvareller med skrå linoer og flader, der er blevet til et fundament i Leif Lemmiches kunstneriske produktion.
18. august - 18. november 2007

Møbelarkitekt - Poul Kjærholm 
Enhver møbel- og designentusiast vil glæde sig til denne udstilling. Poul Kjærholms elegante og raffinerede møbler, suppleret af tegninger og skitser, sættes sammen til en mangfoldig udstilling, hvoraf store dele aldrig har været vist før. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Louisiana, Humlebæk.
31. marts - 5.august 2007                                       Presse

Berit Hjelholt - Skitser og rejsebøger
Vendsyssel Kunstmuseum ejer en række af Berit Hjelholts billedvævninger. Inden for de seneste år har kunstneren doneret et omfattende materiale i form af skitser, fotostater og rejsedagbøger – materiale som ligger til grund for de endelige værker. I en mindre udstilling vises et udvalg af dette materiale, hvoraf en del aldrig før har været vist for offentligheden.
31. marts – 5. august 2007

Homecoming
Udstillingen Homecoming viser en række ny-udklækkede kunstnere, d0er alle fra barns ben har en tilknytning til Nordjylland – de er ’udvandrere’, der vender hjem. Kunstnerne er Lykke Andersen, Charlotte Bergmann Johansen, Michael Boelt Fischer, Christian Hillesøe & Adnan Yildiz, Uffe Holm, Søren Lyng, Vibeke Mejlvang & Sofie Hesselholdt, Allan Otte, Kristian Sverdrup og Maria Wæhrens.
27. januar – 18. marts 2007                                    
Presse

Gottfred Eickhoff - Skitser og gipser
Takket være donationer fra Gottfred og Gerda Eickhoffs Fond har Vendsyssel Kunstmuseum igennem de seneste par år opbygget en fin samling skulpturer, tegninger og skitsebøger af billedhugger Gottfred Eickhoff. I en mindre udstilling vises et udvalg af disse skitser og skulpturer.
27. januar – 18. marts 2007

Bent Skytte-Rasmussen - Vandbæreren
Keramiske installationer og skulpturer af Bent Skytte-Rasmussen. Inspireret af det fredede landskab ved Hjardemål Klit har Bent Skytte-Rasmussen skabt en række mindre skulpturer benævnt Mine små venner i Hjardemål Klit. Skulpturerne blev vist på udstillingen Omkring Nyholm 2002 på Silkeborg Kunstmuseum. Én af skulpturerne har kunstneren siden skabt i stor målestok. Skulpturen, der har fået titlen Vandbæreren, er hovedværket på denne udstilling.
27. januar – 18. marts 2007                                    Presse

Poul Kjærholm PK22, peddigrør


Homecoming


Bent Skytte-Rasmussen

sitelist.html