Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Tidligere udstillinger 2006

 
 

Man skal have øjnene med sig - Erik Veistrups samling
"Det er ikke fordi kunstsamlerne ved mere end kunsthistorikerne, det er fordi de ser mere!" forklarer Erik Veistrup og uddyber: "Ofte får kunsthistorikerne deres viden ved at læse kataloger og lignende, mens det for samleren handler om at kommer ud og se. Man skal have øjnene med sig - og løbe hurtigt".
14. oktober 2006 - 14. januar 2007                        Presse

Hun mødte sig selv - Lærke Lauta
Det traditionelle landskab tages under kærlig behandling i denne foyerudstilling. En intens farveholdning vrider landskabstraditionen ind i et surrealistisk drømmeagtigt univers, hvor alt ikke er helt som det burde.
14. oktober 2006 – 14. januar 2007                          Presse

Voigt Steffensen - Til glæden
Hans Voigt Steffensens kunst er i en sjælden grad kendetegnet ved frodighed og livsglæde. Det kommer til udtryk i en ekspressiv malemåde kombineret med en lysende og varm kolorit. Kunstneren boede en årrække i Vendsyssel. Egnens storladne natur har da også leveret motiver til flere af de store og markante landskabsmalerier, der er med på udstillingen. Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Nivaagaard Malerisamling.
16. juni – 1. oktober 2006                                        Presse

Lars Vilhelmsen - How Scandinavian of me
"How Scandinavian of me" er en udstilling, der undersøger turismebegrebet. Det rejsende menneske optræder i en form for arketypiske fotografier foran turistattraktioner i hele verden.
16. juni - 1. oktober 2006                                        Presse

Udenfor sæson - non stop
Hvordan ser andre egentlig på museets samlinger? Studerende fra Kunstakademiet og fra Kunsthistorie i Århus sammensætter en udstilling med værker fra museets samlinger. Vi har spurgt akademiet og universitetet, om de vil tage imod udfordringen og gå ombord i museets magasiner og arkiver og sammensætte en udstilling. Hvad der kommer ud af det, er vi meget spændte på.
24. marts – 5. juni 2006                                           Presse

Christine Melchiors - Ubrugte områder
Med udgangspunkt i museets sociokulturelle kontekst og det faktum, at huset engang har været en klædefabrik, indtager Melchiors et af museets rum med en helt ny installation specifikt lavet til Vendsyssel Kunstmuseum.
24. marts – 11. juni 2006                                            
Presse

Danish-Scottish contemporary prints 2005
3 danske og 3 skotske grafikere illustrerer klart de enestående kvaliteter ved nordisk og skotsk grafik. Philip Reeves, Adrian Wiszniewski, Elspeth Lamp, Roj Friberg, John Olsen og Mette Stausland deltager på udstillingen.
Udstillingen er arrangeret af Det Grafiske Værksted Hjørring
24. marts – 11. juni 2006                                         Presse

2005 Dansk Gobelinkunst 2006
Det er tredje gang gruppen ’Dansk Gobelinkunst’ udstiller i Danmark. Gobelin er i snæver faglig betydning en helt bestemt måde at udføre et vævet billedtæppe på, men i dag bruges ordet generelt om billedvævede vægtæpper. I alt er 22 vævere præsenteret – de tilhører alle superligaen.
27. januar – 12. marts 2006                                     Presse

En ægte kopi - Zebra
Grafiksammenslutningen Zebra giver på denne udstilling et alsidigt indblik i, hvad grafik er i dag. Kunst på papir er skrøbelig, men også umiddelbar. 12 danske grafikere deltager på udstillingen.
27. januar – 12. marts 2006                                     
Presse

Nyerhvervelser
Årets foyerudstillinger indledes med en præsentation af nyerhvervelser fra 2005, der endnu ikke har været vist. Samlingerne er en vigtig del af museets virke. Der suppleres, lukkes huller og der satses. Også dette år gav anledning til nye tiltag.
27.januar – 12.marts 2006


Erik Veistrup

 

 

sitelist.html