Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Pressemeddelelse

 
 
Det er for børn!
- Vendsyssel Kunstmuseum vil med støtte fra Nordea-fonden sætte børns kreativitet i centrum

Glæden er stor på Vendsyssel Kunstmuseum i disse sommerdage. Museet har nemlig fået 119.000 kr. fra Nordea-fonden til projektet I øjenhøjde – en sanseudstilling for børn og voksne, som åbner til oktober i år. Bag projektet står arkitekt maa Lone Duus, indehaver af designfirmaet duusdesign.dk. Lone Duus har i en årrække beskæftiget sig med udstillingsprojekter til børn, bl.a. på Nordsøen Oceanarium. - Vi har længe puslet med ideen om en udstilling af og for børn lyder det fra museumsdirektør Sine Kildeberg. Vi lægger i forvejen stor vægt på formidling til børn og unge, så da Lone Duus henvendte sig med sit projektforslag, var vi ikke i tvivl om potentialet til, at det kunne blive en rigtig god og sjov udstilling, hvor børnene er medskabende og hvor de voksne bliver involveret i børnenes kreative univers. Det er fantastisk, at vi nu takket være Nordea-fonden kan realisere projektet.

”Vi støtter Vendsyssel Kunstmuseums I øjenhøjde, fordi udstillingen sætter børns kreativitet i centrum og skaber rum for kunstnerisk udfoldelse både med tegning, film og lyd”, siger Ulla Björnsson, sekretariatschef i Nordea-fonden. Fonden støtter aktiviteter, der fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.

Projektet vil samle børn fra hele Hjørring Kommune i alderen 4-5 år. Udstillingen åbner den 14. oktober, men det kreative arbejde er allerede godt i gang. Lone Duus er i fuld færd med at tage kontakt til børnehaver for at introducere dem for ideen.

Projektet er støttet af Nordea-fonden

For yderligere oplysninger kontakt venligst:
museumsdirektør Sine Kildeberg, mail: sk@vkm.dk, tlf. 98 92 41 33,
eller
arkitekt maa Lone Duus, mail: info@duusdesing.dk, tlf. 20 32 18 64
eller
kommunikationschef Tine Wickers, tw@nordeafonden.dk, tlf. 28 40 84 88

Venlig hilsen
Vendsyssel Kunstmuseum 

sitelist.html