Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Pressemeddelelse

 
 

I ØJENHØJDE - en sanseudstilling for børn
Efterårsferien på Vendsyssel Kunstmuseum skydes i gang med en udstilling, hvor børn og voksne i fællesskab kan opleve det fantasifulde, grafiske univers, der kendetegner børns tegninger.

Om udstillingen
Udstillingen I ØJENHØJDE er skabt med udgangspunkt i hundredvis af børnetegninger, der er blevet forstørret, skåret ud i pap og blæst op på væggen i forskellige rumlige installationer. Her kan børn og voksne sammen gå på opdagelse i et væld af tegnede figurer, lade sig omslutte af tegningernes energiske streg, opleve fortælleglæden og selv tegne videre. Med hjælp fra publikums bidrag vil en parade af tegnede figurer vokse sig større og større under udstillingens forløb, indtil den bevæger sig langt ud i resten af museet.

Den centrale tanke bag I ØJENHØJDE er at tilbyde en fælles og involverende kunstoplevelse for børn og voksne. Midt i udstillingsrummet står en kæmpestor ”kube” – et rumligt element med labyrintiske gange i forskellig højde, således at børn og voksne har mulighed for at opleve udstillingens univers på samme niveau – I ØJENHØJDE med hinanden. Derudover byder udstillingen både på lyd og filmiske oplevelser.

Fakta
Udstillingen I ØJENHØJDE er tilrettelagt af arkitekt maa Lone Duus, der i en årrække har beskæftiget sig med udstillingsprojekter til børn, bl.a. på Nordsøen Oceanarium.

Bag udstillingens tegninger står knap 400 børn fra Hjørring Kommune i alderen 4-5 år. Alle børnehaver i Hjørring Kommune er blevet tilbudt at deltage i projektet, og i alt 19 af kommunens børnehaver har efterfølgende meldt sig og samlet leveret de næsten 500 tegninger, som udstillingen er bygget op omkring. Børnenes tegninger er blevet scannet ind på computer og derefter forvandlet til den hær af figurer, som stormer frem gennem udstillingens forskellige dele. Originaltegningerne kan også ses på udstillingen.

I ØJENHØJDE åbner den 14. oktober kl. 11, hvor Vendsyssel Kunstmuseum på baggrund af lodtrækning har inviteret tre af de deltagende børnehaver med til fernisering.

I ØJENHØJDE kan ses fra den 15. oktober 2011 og året ud.

Udstillingen er støttet af Nordea-fonden.Kontakt og pressebilleder
For yderligere oplysninger kontakt venligst:
arkitekt maa Lone Duus, mail:
info@duusdesign.dk, tlf. 20 32 18 64
museumsdirektør Sine Kildeberg, mail:
sk@vkm.dk, tlf. 98 92 41 33

Pressebilleder kan downloades fra:
default.aspx?m=2&i=265

Venlig hilsen
Vendsyssel Kunstmuseum

sitelist.html