Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Christian Achenbach - Melatonin

 
 


Christian Achenbach. La Danse Suprematisti, 2010.

Christian Achenbachs malerier kan karakteriseres som visualiseringer af lyd, bevægelse og fart – fulde af rytme og energi, kraftige penselstrøg og stærke farver i mange lag. Figuration og abstraktion, leg og alvor mødes, når Christian Achenbach blander figurative motiver, hentet fra især rockmiljøet og scenekunstens verden, med abstrakte, ekspressivt maleriske elementer.

Landskaber og interiører synes hos Achenbach invaderet af syret elektropunk i sanselige mønstereksplosioner med indslag af neonfarver, glitter og sølvlak. Malerierne visualiserer tilværelsens umiddelbare fremtoning, såvel som dens mere irrationelle og flygtige aspekter.

Udstillingens titel ’Melatonin’ refererer til det hormon, der produceres i hjernen, når mørket falder på, og som gør, at man lettere falder i søvn. For den tyske billedkunstner afspejler udstillingens titel således en tilstand mellem drøm og virkelighed. Et sansemæssigt rum, der er stærkt tilstede på udstillingen, bl.a. i værkernes tydelige referencer til den psykedeliske æstetik.

Christian Achenbach (f.1978) bor og arbejder i Berlin. Han er uddannet fra Universität der Künste, Berlin i 2001 under professorerne Burkhard Held, Daniel Richter og Anselm Reyle.

Udstillingen er arrangeret i samarbejde med Kastrupgårdsamlingen.

6. JULI - 29. SEPTEMBER / stueetagen

Omvisning i udstillingen
Torsdag 22. august
kl. 16.00
Efter betalt entré og for Årskort VKM: gratis

sitelist.html