Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Medhjælperfest på
Vendsyssel Kunstmuseum 
den 25. oktober kl. 16.00-18.00

 
 

I 2003 blev det ny Vendsyssel Kunstmuseum indviet på P. Nørkjærs Plads. Forud var gået flere års arbejde med at få realiseret ombygningen af Bechs Klædefabrik. Opbakningen var overvældende, og i hundredvis af frivillige bidrog til projektet på forskellig vis.

I år kan Vendsyssel Kunstmuseum fejre 10 året for indflytningen i klædefabrikken og 50 året for museets officielle indvielse. Og jubilaren har fået en ganske særlig gave af Hjørring Kommune, der blev overrakt af borgmester Arne Boelt til åbningen af jubilæumsudstillingen i foråret. En medhjælperfest for alle, der i sin tid bidrog til, at Bechs Klædefabrik kunne ombygges til kunstmuseum og alle, som støtter op om kunstmuseet.

Festarrangementet løber af stabelen fredag den 25. oktober kl. 16.00-18.00, og eftermiddagen byder på et tætpakket program med musik, sang og dans. Masser af frivillige kræfter står bag underholdningen, der akkompagneres af en let forfriskning, sponseret af Bryghuset Vendia.

Eftermiddagen indledes med jazz ved Jørgen Brix m.fl. Dernæst danner huset rammen om en kor-performance ved dirigent Kjeld Andersen. Kl. 17.00 er der taler ved borgmester Arne Boelt og museets formand Troels Bidstrup Hansen. Derpå indtager rockguitarist Jens Dalgaard huset, og danserne Rikke Mapstone og Sigrid Norheim Ørntoft fortolker fotoudstillingen ’Uden for myldretid’, ligesom elever fra Hjørring Musiske Skole optræder.

Hjørring Fotoklub, der bl.a. fotograferede ombygningen af klædefabrikken, har sammensat et fotoshow, der, sammen med en film, kan opleves på museet.

  

sitelist.html