Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Kulturkufferter

 
 

I efteråret 2015 og foråret 2016 har Vendsyssel Kunstmuseum deltaget i projektet Kulturkufferten sammen med Hjørring Bibliotekerne, Vendsyssel Historiske Museum, Nordsøen Oceanarium, Vendsyssel Teater og Hjørring Musiske Skole.

Under overskriften "Turen går til..." er de 3-6 årige fra to af Hirtshals' børnehaver blevet inviteret med på en rejse fyldt med kulturelle oplevelser. De har hver fået udleveret en kuffert fyldt med bøger og film, og derudover har de deltaget i fem kulturpas med oplevelser skabt i tæt samarbejde mellem de deltagende kulturinstitutioner. Her har børnene både besøgt kulturinstitutionerne og fået besøg i børnehaverne.    

Projektet har fået støtte af Kulturministeriet og har som formål at give alle børn uanset baggrund adgang til kunst og kultur.

Kufferterne blev lanceret den 20. maj 2015 på Nordsøen Oceanarium under overværelse af daværende Kulturminister Marianne Jelved. Lanceringen bød også på en premiere på Kulturkuffertsangen. 

"Tag din kuffert med" er et rigtig børnehave-hit, som går lige i kroppen på de 3-6-årige. En ørehænger som de hurtigt lærer. En fængende melodi og en sjov og fantasifuld tekst i børnehøjde. Korte sætninger og mange gentagelser. Børnene synger om konkrete genstande, der danner indre billeder, da det er medvirkende til at gøre teksten vedkommende og også gør den nemmere at huske. Sangskriverparret Christine Lund Jakobsen og Leif Lund Jakobsen står bag sangen. De skriver sange for børn. Om kærestebreve, mudder, lektier, veninder, skoledag, kæledyr og alt det andet, der skrumler rundt i en barnemave. I 2011 kårede KODA deres sang "Det klammeste jeg ved" til "Årets danske børnesang 2011". Mere info på www.fidusjuice.dk 

Du kan høre den ved at følge nedenstående link:

Sang:
https://soundcloud.com/fidusjuice/tag-din-kuffert-med

Tekst:
http://bit.ly/1GgLpFk

Noder:
http://bit.ly/1GuLYMY

Den 30. maj 2016 kunne vi afslutte projektet med et brag af en fest, ligeledes på Nordsøen Oceanarium, hvor Sigurd Barrett sang og spillede med det store akvarium som kulisse.


sitelist.html