Klik her for at søge.
English version Sitemap Print
 

Aktuelle udstillinger

 
 

POUL JANUS IPSEN - FORBUDEN FRUGT
Vendsyssel Kunstmuseum præsenterer med udstillingen FORBUDEN FRUGT malerier, skulpturer og grafiske arbejder af Poul Janus Ipsen, f. 1936.

Poul Janus Ipsen skaber rige billedfortællinger, der er tillokkende, pirrende og fristende. I et smukt, perfektionistisk og fabulerende udtryk med træk fra både surrealisme og popkunst kredser Ipsens kunst om menneskets syndefald i en moderne verden; om myte, erotik og identitet, om menneskelig dårskab og det tiltagende forfald på en klode, vi tankeløst udnytter. Den tematisk-retrospektive udstilling viser, hvordan Poul Janus Ipsen siden 1970ernes midte har fortolket disse store, eksistentielle temaer.

Poul Janus Ipsen er autodidakt, og efter at have deltaget i det danske kunstliv i knap 20 år, valgte han i 1979 at flytte til New York. Efter 20 år i USA vendte han hjem til Danmark og bosatte sig på Bogø.
Vendsyssel Kunstmuseum modtog i 2002 en række centrale værker af Poul Janus Ipsen, da kunstsamleren Erling Hansen testamenterede dele af sin omfattende samling til museet. Udstillingen FORBUDEN FRUGT bygges op omkring disse værker, som suppleres med talrige indlån fra kunstneren selv, museer, gallerier og privatsamlere.
NB. Omvisninger i udstillingen søndag den 24. september kl. 14.00 og torsdag den 9. november kl. 16.00.
9. SEPTEMBER 2017 - 7. JANUAR 2018 / Stueetagen

SAMLINGER I SAMLINGEN 
I 2010 donerede kunstsamler Erik Veistrup over 70 værker til Vendsyssel Kunstmuseum. I år fylder han 80, og det markerer vi med en foyerudstilling med udvalgte værker fra hans donation, bl.a. af Frede Christoffersen og Harald Leth.
11. MARTS - 10. SEPTEMBER / 1. sal, foyer

DEN FASTE SAMLING 
Vendsyssel Kunstmuseums egen samling er altid fremme i skiftende ophængninger.
Fra januar 2017 viser vi en mindeudstilling med billedkunstner Roj Fribergs (1934-2016) grafiske værker, bl.a. mappen Spöksonaten, eller på dansk: Spøgelsessonaten, inspireret af den svenske forfatter August Strindbergs stykke af samme navn.  

Find museets udstillingskalender 2016 her

sitelist.html