EN
 

Landskab i farver - Niels Larsen Stevns og Signe Klejs

Niels Larsen Stevns' landskabsmaleri udfoldes for første gang i en særudstilling. Maleren Niels Larsen Stevns (1864-1941) er bedst kendt for sine bibelske og historiske billeder, men hans produktion omfatter også mange landskabsmalerier, der i kunstnerisk udtryk og indhold udgør et enestående bidrag til den danske landskabstradition.

Niels Larsen Stevns skabte livfulde og sanselige landskaber ved hjælp af kraftige penselstrøg, følelsesbetonede farver og især lyset. Malerierne bygger på malerens egne oplevelser i naturen og har en særlig evne til at vække følelser og fremkalde kropslige oplevelser hos betragteren. Landskabsoplevelsen er et gennemgående tema i udstillingen, der også inviterer til at opleve landskaberne med hele kroppen.

Udstillingen viser et bredt udsnit af Niels Larsen Stevns’ landskaber fra begyndelsen af det 20. århundrede til de sidste år før hans død i 1941 med indlånte værker fra museer og private.

Stevns' lys- og farvespil danner også afsæt for en stedspecifik installaion, skabt af samtidskunstner Signe Klejs.

Til udstillingen udgives et rigt illustreret forskningskatalog med bidrag af blandt andre kunsthistoriker, dr.phil. Mikael Wivel.